Pruppkungen

Idag var jag och Elsa ute på powerwalk, hon sov medan jag svettades. Därefter bar de iväg till Timrå för att skriva på faderskapsibtyg, så nu är Hannes pappa på papperet också. Efter vi hade fixar de så skulle ja få komma till hårlinjen och klippa mig gratis, sist jag klippte mig där så var ena sidan längre än den andra och jag mailade såklart om det. Men nu kommer Jg aldrig mer sätta min fot där igen. Hur fan kan man klippa snett med flera centimeter om man är en erfaren frisör. Nej fy och blä.

Elsa ligger nu helt utslagen i sängen, hon är så himla trött men vägrar att somna, är väl magen som krånglar. Dessa fisar på tvären är inte roliga.
När dom väl kommer ut är jag världens lyckligaste, för hon blir en helt annan bebis när dom har fått kommit ut.

Imorgon ska vi gå en sväng på birsta, shoppa lite :) på kvällen ska Hannes jobba så då vette tusan hur det ska gå, han är ju pruppexpert, eller pruppkung som jag säger.


Hannes

Idag har det varit Hannes för Elsa hela dAgen. Imorse gick han upp och städade medan jag och Elsa låg kvar. Sedan när vi klev upp har an lekt med henne, han gick och tränade och då passade vi på och sov. På eftermiddagen gick vi ner till mormor, och som vanligt på kvällen blir Elsa missnöjd och får magknip. Och hon älskar att hänga över armen på Hannes, när jag skulle prova så skrek hon bara, jag förknippas med mat, det är min uppgift de, Mata Mata mata.
Nu har han även lyckats få henne att somna, fattar ingenting ja. Var ute i köket och gjorde en smörgås och när jag kom in så ligger hon och sover den lilla sötungen. Så nu ligger jag helg själv i soffan och kollar på bonde söker fru.

Min älsklingar! Otroligt fina!


1 månad

Ja idag är det en månad sedan lilla Elsa kom till världen, ibland känns det som att det har gått fort och ibland känns det som att det gått fruktansvärt segt. Men vi myser på, det har varit tufft i början, en helt ny person man ska lära känna, och hon ska lära känna oss.

Elsa gör stora framsteg, hon växer så det knakar, hon är redan uppe på hela fem kilo och 54,5 cm lång.
Hon följer med blicken, hon ger en svaraleenden och hon försöker verkligen prata. Man ser hur hon försöker men hon får inte ut några joller.
Men hur mysigt är det inte när de små liven ler. Förut var de magknip, men nu ler hon faktiskt. Alla nätter, all skrik och allt som varit jobbigt blir helt plötsligt värt varenda sekund så fort hon ger oss någon sekunds leende. Gullunge!!


Elsa Elisabeth Krosse.


Trött

Har en tös som vägrat att somna ikväll, grinig och missnöjd hela kvällen, ont i magen och vill ingenting. Nu har hon varit vaken i åtta timmar, lillhjärtat var så trött men verkligen vägrade att somna. Nu äntligen har hon slocknat, ett bröst och lite närhet var de som fick henne att decka till slut, så nu ligger vi här, Elsa med tissen i munnen snarkandes och Hannes som lever sitt eget lilla liv på andra sidan sängen. Frågan är hur jag nu ska kunna somna med en snarkande bebis på ena sidan och en karl som smaskar och har konversationer om allt möjligt på den andra. Antingen tar Jg soffan eller så blir de till att medverka i konversationerna.

Idag har jag inte gjort någonting, legat hemma hela dagen. Var ner på banken och fixade äntligen Elsas sparkonto, nu ska vi bara spara också.

Elsa har börjat tappa håret nitt på skallen, hon ser ut som en liten gubbe i en babys kropp. Gullunge!!


Morgonmys

De bästa med helgerna är att man kan ligga och mysa med pappa hela morgonen :)


Trött

Trött tjej, dask i stjärten och lite närhet sedan sover hon som en stock.


Kalas

I onsdags var vi och vägde lillan, och hon följer sin kurva oerhört fint, en ökning på nästan 300 gram på en vecka, 4860 gram. Nu på onsdag knäcker vi femkilos strecket tror jag :)

Idag ska vi på öppet hus på Hannes jobb, därefter är det 3-års kalas hos Theodore, så idag är det fullt ös hela dagen.

Älskade unge!


Pnsdag

Jag har så mycket som jag vill göra nu när graviditeten är över. Jag har tex längtat efter att få sova på mage, vilket jag kan göra nu igen. Jag längtar efter att få börja träna stenhårt igen, jag längtar tills jag kan ta ett glas vin till maten, vilket jag kan nu men jag tycker inte det passar sig att göra det alls när man ammar, om man inte pumpar förstås. Jag längtar tills jag fyller år, för då är mitt mål att jag ska gått ner ytterligare i vikt, och sedan ska jag ha födelsekalasfest med ALLA mina vänner!

Den som väntar på något gott blir aldrig fet!!

Igår provade vi att pumpa för första gången, dels för att se om hon tar flaskan ifall vi skulle behöva pumpa någon gång, och för att bara prova. Barnmorskan hade sagt att 50-60 ml skulle räcka, trodde vi ja, här är ett matvrak utan dess like, direkt efter att pappa gett henne maten så vart det direkt till tissen.

BVC idag, och det är ju spännande att se vad vågen visar. Ser allt bra ut idag slipper jag 5 timmars regeln, det betyder att vi slipper ställa klockan på natten för att kliva upp och ge henne mat. Nu brukar hon oftast vilja ha mat var fjärde, femte timme. Men ibland då hon envisats med att hålla sig vaken en hel kväll kan hon sova lite längre.

Efter BVC blir det en promenad bort till tatueraren och bort till banken, Elsa ska få någon sorts tatuering på min kropp, sedan ska vi till banken och fixa ett sparkonto till Lill jäntan.

Det är vad min dag har att erbjuda.


Dagens Elsa


Sockersöt

Men får man bli sötare! Alla vakna nätter kan slänga sig i väggen när man har detta ögongodis att titta på.


3 veckor

För tre veckor sedan Låg jag på förlossningen, idag känns det som det var flera månader sedan, jag tycker tiden har gått segt, inte för att det gör mig något, kan ha med sömnen att göra, man sover i omgångar och när man vaknar ibland tror man det är en ny dag.

När jag tänker tillbaka på förlossningen nu idag tycker jag det är en fantastisk upplevelse, man kommer aldrig ifrån smärtan! Fy fan säger jag bara, men så jävla läckert! Jag vill vara med om samma ögonblick igen, dock inte smärtan ;) vilket kan bli väldigt svårt om Jg ska vara med om det igen.

Lilltösen våran bara växer och växer, på bara tre veckor har hon blivit så himla stor känns det som.
Kan ju erkänna att det är betydligt tuffare än vad jag trodde de skulle vara, så det är en omställning bara att ändra den tanken.

Och sist men inte minst så har jag varit på ego och kollat upp lite priser på träningskort, arslet är så jävla platt nu så byxorna till och med glider av, magen hänger och armarna är stora. Om några veckor ska Jag bli träningsnarkoman igen, som jag längtar!

Nu? Godnatt


Kärlek

Ligger just för tillfället och ammar, Lillhjärtat brukar vakna två gånger på natten och vilja ha mat, sedan somnar hon om på en gång igen, rena lyxet för mig! Peppar peppar!

Idag kom Hannes hem med en våg, jippi! Jag ska få väga mig, - 17 kilo på 17 dagar,känns jävligt bra. Nu har jag bara 24 kvar. För jag gick faktiskt upp hela 41 kilo. Är nöjd om jag går ner 20 kilo till iaf.

Imorgon är det ljusparty om damen behagas vara lugn, hon har fått lite grinperioder på kvällen, inte så roligt att åka bort då om hon ska vara ledsen hela tiden. Men skulle vara roligt att få komma ut och träff lite folk! sen ska inte hennes grin få hindra mig från att göra saker, men hon är som sagt bara 2 veckor och har hon ont och är ledsen känns det bättre att vara hemma!

På återseende!



RSS 2.0