Alarm!

Är det någonting jag kommit på nu som jag hatar så är det när man vaknar innan alarmet på mobilen börjar ringa . Man kliver upp och kommer på att fy fan vad skönt , nu har jag 10 minuter på mig som jag kan göra ingenting på . GÅr in på toaletten , lämnar telefonen utanför. Vad händeR ? Jo alarmet går såklart ? ANtingen har man satt sig på toa så man inte får skita klart eller så har man precis ställt sig i duschen och precis blivit genomvåt, och utanför tjuter det absolut mest tänkbara hemska alarmsignalen.

Sen kan det vara så att jag har kommit på saker som jag inte gillar justn u när jag är gravid och pedantisk också , detta som ofta drabbar min kära pojkvän när han tex inte sköljer ur disktrasan , diskar av disken lite lätt (fuskar), lämnar kvar sitt skägg i handfatet på toaletten eller när han somnar när han kommit hem från jobbet , när jag väntat på honom hela dagen. Jag tycker synd om stackarn ibland . Det kan inte vara lätt att dras med mig jämt alla gånger.
Men sen så har vi det så fantastiskt bra också! Synd att det hela kommer sluta i separata sovrum inom en snar framtid då Hannes verkligen lever ut sina drömmar på natten, men det har sin charm , verkligen. Jag kan ibland vakna mitt i natten och fråga vad fan han håller på med.  FY, så mycket tomprat det vart nu.
Här väntas ett besök hos barnmorskan. Hörs!
Någon som vill veta mer om Hannes fantastiska drömmar. Ring !

vecka 38

» Beräknad förlossning 12 oktober 2011
» Jag är gravid i vecka 37+5 (läs mer)
» Jag har varit gravid i 264 dagar
» Jag har 15 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 94% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 3187 gram
» Bebisen är c:a 50 cm
» Stjärntecken: VÃ¥gen


Family guy.

Elins sjuka humor.
Det här är min humor. Nu vet jag vad jag ska ladda hem och titta på nu dessa veckor . Det blir family guy för hela slanten.

Vecka 38.

Kanske dags att slänga in ett inlägg nu när tom pojkvännen säger att de var längesedan jag bloggade .
Så vad ska man skriva då ? Vad som har hänt sedan sist ? och hur graviditeten går ?
Ja inte mycket har hänt sedan sist , kommer inte ihåg själv vad jag gjort sen sist . Det enda jag vet är att försäkringskassan är ett jävla mysterium, jag orkar inte hålla på så jag har tagit ut semesterdagar istället. Vem fan orkar med 500 blanketter, slicka frimärken och 400 samtal till någon surkärring hit och dit. Inte jag iaf, nej då får det faktiskt vara . Blev iaf tvungen att gå in och jobba heltid några dagar , inget mig emot, som jag tidigare sagt så älskar jag mitt arbete och hon jag jobbar för så dit går jag mer än gärna :)
Vad gör jag annars om dagarna då ? Inte mycket faktiskt , tar det lugnt , städar och bakar , ja sånt som man tydligen gör när man är gravid och ska bli mamma.
Sitter vid datorn och följer vissa bloggar . Väldigt intressant är det faktiskt med dessa bloggar. Har nyss läst en tjejs blogg, som nyss har fått barn , varav denna tjejen sitter och kommenterar en annan tjejs blogg som är tillsammans med en kille som den första tjejen suttit och skickat nakenbilder till. JAg kan inte kalla de dubbelmoral ,men det blir lite fel , speciellt när tjejen som får dessa kommenterarer inte vet ett smack om dessa bilder . Komiskt eller patetiskt ? Jag vet faktiskt inte !
Sen har jag läst mycket gravidbloggar , ja det är faktiskt ett babyboom år verkar det som, men sedan finns de ju vissa av dom som faktiskt är lite avundsjuka på alla andra som skaffar barn, som också vill skaffa barn men anser att, njae det kanske är lite för tidigt, vi väntar ett tag till. Men innan de kan vi ju skaffa en hund, ja vilken bra idé. Hunden blir vår lilla bebis! Perfekt!! Men sluta för i helsike att klanka ner på gravida , nyblivna föräldrar och deras sätt att vara eller bli . Jag kan säga att jag tyckte precis samma sak när jag inte var gravid , nu när jag är gravid förstår jag precis hur det hela fungerar . Man delar de man går igenom , en graviditet är så mycket mer än bara en mage, som jag nu förstått. Att man tar kontakt med sådana personer som varit med om samma sak är väl ändå inte konstigt ?
Sen har vi de härliga ämnet kompisar . Man märker tydligt vilka som är ens vänner ju längre in i graviditeten man kommer . Jag kan inte hålla med er där ute som säger att gravida och de som skaffar familj bli annorlunda och bara umgås med andra mammor eller andra gravida . Åtminstone jag har försökt att med mina vänner som inte skffar familj samtidigt som mig, umgås och hitta på saker. Men i detta fallet är det faktiskt de vännerna som tycker att " hon är gravid hon kan väl inte gå på en fest" " Hon är gravid , inte orkar hon det"
" HOn är ju gravid, hon vill ju bara sitta hemma och kolla barnkläder"
SKITSNACK! Jag har försökt så många gånger med mina nära vänner att jag skiter fullständigt i er nu , så skippa skitsnacket om att gravida väljer bort sina närmsta vänner.
Graviditeten går bra , har börjat fått förvärkar och varje gång de gör ont så hoppas jag på att de håller i sig och att det ska göra ännu ondare, men tyvärr så går smärtan oftast över.
37+1 idag och jag längtar verkligen till bebisen kommer nu snart!

Sista arbetsdagen.

28 dagar kvar och jag räknar ner. Nu börjar alla jobbiga saker inträffa . Mina fötter har blivit stora som ballonger , mina händer värker och mina knän och leder har fått sig en omgång känns det som. Turen är att jag får fortfarande på mig mina träningsskorna, inte ens foppatofflorna är någon idé att ta på sig , för trånga!! men vadå feta fötter ?
Jag kommer även göra mitt sista arbetspass idag, sedan kommer jag sjukskriva mig.
Detta med försäkringskassan är ett enda jävla drabbel! Fy fan vilken kaos..
Frågan är nu bara vad jag ska göra dessa 28 dagar , förhoppningsvis vill hon komma ut lite tidigare. Men det är ju önsketänkande som ofta inte brukar inträffa. Jag ska åtminstone baka igen , kärring som man blivit .
Hannes reaktion igår var - Åhhh kan du inte vara så här efter graviditeten också, så lite uppskattat är det nog allt .
Fika med kompisarna har man ju inte råd med varje dag , så rå hit lite tips på hur man fördriver tiden fifan!!
Inte får jag in några bilder heller . Men det kommer lite senare . Mest för min egen skull : )
Vad är det för fel på bloggen ?? All text hamnar tillsammans , kan inte bryta av den!

30 dagar kvar.

ja endast 30 dagar kvar och känner nu att de börjar bli overkligt nära .
Att det är på gång är det inte något snack om, förvärkar har jag fortfarande och frågan är om jag inte ska behöva åka in och få detta kollat ännu en gång . Har idag ätit upp min antibiotikakur för urinvägsinfektionen , men ändå har inte sammandragningarna lugnar ner sig . Klockar dom sittandes / liggandes med max 10 minuter mellan dom . Är jag uppe och går så är det mellan 2-4 minuter, sedan har jag fått sådant tryck neråt, ilningar och hugg. Dom säger att deä r bebisen som rör på sig och att nerver hamnar i kläm, men är fallet så borde hon inte ha någon nacke kvar med tanke på hur mycket det ilar där nere , tror allvarligt talat inte att bebisen kommer hålla sig inne i 30 dagar kvar, det är vad min magkänsla säger.  BBväskan är iaf packad och klar nu så vi är åtminstone redo ifall de smäller till.
Igår bakade jag . Något som jag aldrig annars brukar göra . Min moster sa de att i slutet av graviditeten kommer du att börja baka och grejer , ALDRIG sa jag . Men igår och i förrgår hände de , kladdkaka,sockerkaka och matbröd. Fifan jag kan bara jag vill. Men att de ska en graviditet till det trodde jag inte.
Nu ska jag fara iväg på arbetet snart, lycka! Älskar att arbeta . Så härligt att ha något att åka till varje dag!
Hörs!

Förlossningen, igen!

Det började i förrgår när jag skulle sova,  ont i ryggen och svårt att hitta skön sovställning . Vaknar på natten av att jag har en sammandragning som faktiskt denna gången känns . Inget jag tänker på mer.
Kliver upp och poar på som vanligt här hemma och känner att det faktiskt är väldigt många sammandragningar , jag klockar och det är ungefär 7 minuter mellan . Klär på mig , gör mig iordning för att gå ner till bussen . Nu händer det grejer , hinner inte mer än stanna så kommer nästa sammandragning , klockar och det är bara 2 minuter mellan varje. Ringer barnmorskan och hon tycker jag ska ringa upp på förlossningen .
Klart och gjort! Nu är vi på väg ännu en gång , vet inte hur många gånger jag varit in där nu men det är väl ett par gånger :)
På med ctg, blodtryck och urinprov. Sammandragningarna har lugnat ner sig men är fortfarande regelbundna och betydligt kraftigare. Tappen är påverkad och har börjat mjukas upp. Får en bricanylspruta vilket stoppar upp sammandragningarna i en timme ungefär, sedan är dom tillbaka . På med ctg och inser faktiskt att dom kommer tillbaka mer och mer . Får åka hem , med en antibiotikakur för urinvägsinfektion, vilket dom trodde det var som retade upp allting. Nu är det bara äta dessa i fem dagar och hoppas på att sammandragningarna lugnar ner sig . Annars är det sjukskrivning och vila som gäller .
Annars flyter allting annat på . Har för första gången varit och skaffat mig ett telefonabbonemang . Jag har väl aldrig brytt mig om något sådant skit då jag bara tycker det är att lyfta på luren och ringa och när pengarna tar slut, bara ladda på med mer, men nu sitter man här som alla andra med en iphone och en räkning varje månad. Jippi!
Idag blir det arbete. ÄNTLIGEN! Jag har inte jobbat på 8 dagar nu och ja längtar verkligen till mitt arbete. Ska kolla om jag får åka in dit imorgon också med tanke på att jag missade gårdagen . Vill så gärna!
Nu blir det frukost , lite soffgnugg och sedan apoteket : )

RSS 2.0