Tiden flyger..

Ännu en vecka som bara rusar förbi. På morgonen var jag och besökte barnmorskan , allt såg väldigt bra ut förutom mitt blodsockervärde,  vi kom snabbt fram till att det är min apelsinjuice som jag kan dricka flera liter av varje dag. Så nu får det bli slut med det och hoppas på att det ser bättre ut nästa gång. Lillan mår bra, hjärtljuden låg på 154 slag i minuten och hon ligger fortfarande fixerad, magen har sjunkit och nu ska hon väl egentligen bara tjocka på sig som jag förstått. Kan inte riktigt förstå att det bara är 5 veckor kvar.

Står just nu och lagar lite lunch och middag. Gör mitt sista arbetspass ikväll för denna vecka , och ikväll vankas det hockey. Vad skulle jag göra utan mitt arbete. Jag gör visserligen inte så mycket just nu men bara att vara där är så fantastiskt.
Imorgon är jag ledig , det betyder städning. Det är de enda gångerna jag orkar städa, blir bara liggandes annars. På Fredag har jag bokat in spa och massage för mig och Hannes , därefter middag på jops. Känns som vi verkligen behöver detta nu inför vad som komma skall. Kosta får det också göra , med tanke på att jag inte unnat mig särskilt mycket kläder och saker till mig själv på sista tiden, inte Hannes heller för den delen.
Kunde inte motstå detta när jag var på birsta igår. Men nu ska de slutas handla kläder, åtminstone tills hon kommer ut!
Hej klotmage och bristningar. Måste passa på att lägga upp lite bilder nu när denna mage snar kommer försvinna :)

En vecka med besök.

Vilken vecka, på tisdag eftermiddag så klev min kära svärfar och hannes bror in och gjorde oss sällskap hela veckan . I Fredags när det lämnade oss då kom nästa på besök, Alexander.
Timmarna gick dock till arbete under veckan. I onsdags besökte vi Härnösand med arbetet , där det blev en tur med ådalen, mat och skratt i fyra timmar . Torsdags blev det arbete, och i fredags en litet kortare möte och sedan hem och avnjuta en härlig kräftskiva med mina allra bästa vänner.
Presenter utan dess like , tycker som sagt inte om att få presenter , blir så generad . Vet inte vad jag ska säga eller göra.  Först en blomma från arbetet, sedan när jag kom hem stod här en fin lyckta och ett kort från vännen Alex, och när Karla och Emelie rusar in här senare på fredagskvällen kommer dem med två jätte blöjtårtor. Jävla gullungar.
Bara tanken på att dom ens engagerat sig så för mig gör mig alldeles varm.
Nu har alla besökarna gått och jag tänkte nu bjuda min Sambo på bio ikväll, innan de får han laga maten ;)

Tråkig dag.

Klockan har passerat halv åtta och jag ligger fortfarande i soffan. Har inte klätt på mig för dagen och tror faktiskt inte jag kommer göra det heller. Har haft en helvetes slapp dag, och samtidigt som jag är rastlös så orkar jag inte göra något. Sitter just nu och kollar på sambon som står och lagar mat. Jag har kommit på att det är Elins dag idag och då behöver inte jag göra någonting som jag inte vill. Tur han gillar att laga mat.
Imorgon kommer Hannes pappa och bror på besök , när dom sedan åker kommer Alexander och hälsar på .
Förhoppningsvis blir det en liten tillställning på fredagen med lite kräftor och så med vänner. Måste passa på nu medan man fortfarande är gravid , vet ju inte när det blir nästa gång. Skulle vara så härligt att ha alla mina närmsta samlade på en och samma gång.
Nu ska här slitas lite mer på soffan.
Bebis vill ut!

fläskigt vs vältränat.

Det är fanstastiskt att se att jag en gång i tiden sett ut så , och faktiskt kommer att se ut. För om ni aldrig har träffat en tjurig Elin så kommer ni göra det nu. Är det någonting som motiverat mig nu under graviditeten så är det träning. Jag har alltid älskat träning, men nu är det så fruktansvärt efterlängtat att jag nästan börjar gråta när jag tänker på det.  Jag SKA ha den kroppen igen , visserligen med några bristningar på, men den tatueringen kan jag leva med , med tanke på vad jag kommer få för dessa bristningar.

Vissa förstår inte att jag gått upp 30 kg, men det gör faktiskt jag. Här är beviset.
NU

Må vara en fjortisbild men absolut ingenting som jag lägger upp för att verka inbjudande på något vis. Detta är en bild som jag själv använder som motivation för det som komma skall. Samtidigt , visst är det läckert hur kroppen så fort kan förändras.
Allt är möjligt!

Uppdatering

Att mödravården och vårdcentralen är kattbajs de visste man redan , men att dom är så oense om vad som är deras arbetsuppgifter är ju bara patetiskt. Hänvisar en runt hela tiden. Tillslut så gör man som alltid, man ringer till förlossningen. Här snackar vi bra bemötande och service, det enda nackdelen är att dom hela tiden säger att man ska komma in på en undersökning. Åkte in, sa hej nu är jag här igen, la mig ner i sängen och kände att det inte stämde. Hannes var inte där . En STOR eloge till alla tjejer som gör detta ensam, själv hade jag aldrig i hela mitt liv klarat av detta utan Hannes. Denna gången gick det , och kom därifrån med ett sjukintyg. Sjuskriven på halvtid. Vilket både känns bra och dåligt. Jag älskar mitt jobb och vill jobba så mycket som möjligt , men när jag inte kan åka dit och ge 110% så känns det som att en sjukskrivning är det enda rätta.

Igår var vi till barnmorskan, hjärtat slog 158 slag i minuten och lill tösen har fixerat sig. Hon är alltså i startläge och ska väl som jag förstått det bara tjocka på sig . Slutspurten nu.
Det som är så fantastiskt är att för varje spark hon hyvlar av mot revbenen får mig bara att älska henne ännu mer. Det är svårt att förstå hur man kan älska något man ännu inte sett ännu. Men när man burit på det i nästan 9 månader , man har gråtit , hormonerna har gjort en sällskap , huden har spruckit och man ser rent ut sagt förjävlig ut. Men när man känner dessa små rörelser så är allt detta djävulskap värt varenda sekund. Jag brukar lägga händerna på magen och hon kickar tillbaka, jag ler och försöker förstå att vårat barn ligger där. VÅRAT!
SÅ underbar och underlig känsla, men så fantastisk känsla. Vad vi längtar tills du äntligen väljer att komma ut till oss.
Idag ska vi på föräldrautbildning på sjukhuset, en utbildning på 1,5 timme anser inte jag vara utbildning. Snarare en kortare informationsträff eller föreläsning. Men kan alltid vara någonting spännande som sägs.
Efter det blir det en tripp till Timrå, EMelie och Nellie ska få besök. Ska äta hamburgare, lekas , dricka kaffe och kolla bebiskläder.
På återseende.
Gått in i vecka 33
Min underbara pojkvän och vän.

Äta bör man annars dör man

På ett helt halvår har jag inte försovit mig en enda gång till jobbet , förrän nu . Första gången jag jobbade natt så vaknar jag för sent, inte likt mig men tur även att jag redan befann mig på arbetsplatsen så dessa minuter inte spelade sådan stor roll.
Tröttheten börjar ta över . Jag skulle kunna sova jämt nu känns det som, och kanske är det sömn som jag behöver.
Jag vill jobba längre in i graviditeten , men ibland blir det jobbigt . Dessa ligament är inte skönt , och det gör ofta ont nuför tiden, så frågan är hur länge till det funkar . Jag som älskar mitt jobb .
När jag slutade imorse for jag till Emelie med familj , där bjöds det på kaffe och frukost . Vilket lyx jag har.
Emelie gav mig även det första hello kitty kläderna till tösen. Jag har inte köpt ett enda själv och tänkte faktiskt inte göra det . Nu kan jag inte låta bli att tycka detta är någonting helt utöver det jag köpt och faktiskt är väldigt väldigt sött.
Efter frukosten begav jag mig till sörberge där mamma var och plockade ut ur huset, nu blev jag även bjuden på lunch. Rena mat lyxen för mig detta , slipper jag laga allting själv. Helt perfekt.
Inte nog med det , efter mitt andra arbetspass idag så ringde mamma och fråga om jag ville komma och äta våfflor. Ja vad fan gör man ? Magen skriker efter mat konstant och jag är jävligt less på att både laga och äta den, så jag är glad om jag slipper något utav det . Inte undra på att man ser ut som två flodgrisar snart . 18 kg har jag gått upp sedan inskrivningen , och 27 kg har jag gått upp från innan då jag var gravid, Hej jag heter Elin och har två månader kvar . Jag kommer sluta på tre siffrigt innan detta är klart.
Tänkte gå ner och lägga i lite mynt till parkeringen men är så jävla mörkrädd så vågar knappt gå genom hallen för att komma till sängen, sedan har jag mina inspektioner i alla garderober och badrum och alla utrymmen någon kan gömma sig i , där kollar jag varje natt innan jag kan lägga mig ner och koppla av.
Nu sitter jag i soffan och kollar på tv, bara skit som vanligt. Hör och häpna! Jag sitter faktiskt och äter igen.
Ett jävla tuggande med andra ord!
Smaklig måltid!

Söndags

Då var man hemma igen efter en liten tur till Ikea med mamma. Jag är så förbannat less på att sitta själv i denna soffa nu, jag blir halvt deprimerad . Hade aldrig klarat av att leva själv utan Hannes. Graviditeten gör det inte lättare heller , så fort han ringer så bölar jag och tycker synd om mig själv.

Har nu slagit ner arslet i soffan åter igen, gjort lite mysigt och tänkte snart göra mig en liten nattmacka så jag slipper vakna inatt av att vara hungrig . Jag älskar mat , det gör jag , Men tro mig när jag säger att ibland är det jobbigaste av allt är att sätta sig och tugga på kvällen. Hade jag inte haft bebisen i magen hade jag låtit magen varit hungrig.
lilltösa mår bra . Hon har just precis nu kört igång med ett kung fu pass på revbenen där inne. Det roliga är när hon hickar , inte bara de att magen guppar i samma takt, det tickar på bra nere vid arslet också. Så när det pulserar i arlset mina damer då vet ni att det är bebisen som hickar .
/Elin

När katten är borta dansar råttorna på bordet .

När pojkvännen är borta då blir det mycket gjort för Elin.  Jag hatar som sagt att prata i telefonen , tycker det är jobbigt att inte kunna ha ögonkontakt med dom jag pratar med. Men idag har jag ringt och fått allting gjort.
Jag har tecknat en vänta barn försäkring vilket skulle vara bättre än den gratisförsäkringen. Det betydde att jag inte behövde teckna någon ny försäkring på lillan förrän hon är ett halvår plus att jag är försäkrad ett år framåt också. Jag har även fixat alla mina papper förutom ett som jag nu äntligen ska skicka in till försäkringskassan . Känns som det börjar bli någon ordning på detta nu .
Tidigare idag var jag hos barnmorskan. Allting ser bra ut, peppar peppar. Mitt blodtryck sjunker och ligger helt normalt nu. Lillans hjärta slog 152 slag i minuten och hon har lagt sig med huvudet neråt. Kan förklara den smärta jag får där nere ibland. Tanken att det bara är 9 veckor kvar både skrämmer och gläder mig. Snart är hon här hos oss.
Igår tvättade jag även lite av hennes kläder. Som sagt , det blir mycket gjort när sambon inte är hemma. Känns skönt att ha allting sådant färdigt . För om några veckor kommer jag inta soffan och vilohörnan lite mer än vanligt. Måste ju samla kraft för att klara av det som komma skall. Även att min kraft ska ha ork till att arbeta på dagarna.
Nu ska jag gå ner på kulturmagasinet och kopiera och skriva ut de sista papperna innan de äntligen slängs på posten.

9 veckor kvar.

Då har man precis tittat av ett avsnitt på livet på bb , bölat som ett litet barn har jag också gjort vad vackert det är.
I dagarna så har Hannes bror varit här och hälsat på, väldigt trevligt har vi haft . Har varit och badat , shoppat och ätit gott .
Imorse tog dom sitt pick och pack och drog till storstaden och lämnade mig här alldeles ensam.  Tur att jag har lite inplanerat så jag inte behöver sitta alldeles själv här hemma, även om det kan vara fruktansvärt skönt ibland.
Hannes har även varit världens ängel och hjälpt mig med en större städning här innan han begav sig , vilket är väldigt uppskattad från mig.

Graviditeten är inte så enkel nuför tiden , magen börjar verkligen att växa . Trots min insmorning med olja och krämer så har jag lyckats fått bristningar , för någon dag sen stod jag i spegeln och grät och gnällde över att jag inte ville se ut som ett dragspel. Samtidigt så får jag tänka på vad som faktiskt ligger där inne och sparkar och har det så gott, med den tanken känns det som att bristningarna inte alls är allt för hemska.
Mina fötter är något också som jag måste få gnälla på , fy fan vad jag har ont i mina fötter . Med tanke på min viktuppgång så är det väl heller inte så konstigt. Snart uppe i 30 kg plus innan graviditeten. Mina fötter är inte gjorda för att bära runt på 90 kg. Den saken är säker.
Därför kommer ett fotbad bli mer eller mindre behövligt någon kväll framöver.




Vecka 31.


/ Elin


RSS 2.0